Näin tulkitset silmälasireseptiäsi:


Sfäärinen voimakkuus (SF/SPH)

Sfäärinen voimakkuus osoittaa piilolinssin voimakkuuden. Ennen lukua on plus-merkki, mikäli olet kaukonäköinen, tai miinus-merkki, mikäli olet likinäköinen. Kiinnitä huomiota merkkiin tehdessäsi tilauksesi. Mikäli arvoa ennen ei ole merkkiä, se osoittaa yleensä plus-arvon.

Silmäteräväli (PD)

Silmäteräväli osoittaa pupillisi keskikohdan ja nenäsiltasi välisen etäisyyden. Tämä ilmaistaan yleensä erikseen oikean ja vasemman silmän osalta, ja arvo on yleensä 25 - 38 mm. Tämä arvo ilmaistaan usein yksittäisenä lukuna välillä 50 - 76 mm. Tässä voit ottaa tilauksestasi puolet tästä arvosta kutakin silmää kohti (esimerkiksi ilmoitettu arvo 60 mm merkitsee 30 mm:n etäisyyttä sekä oikean että vasemman silmän osalta).

Sylinteriarvo (CYL) – Koskee vain henkilöitä, joilla on sarveiskalvon epäsäännöllisyyksiä

Sylinteriarvo osoittaa hajataittoisuuden voimakkuuden.

Akseliarvo (A/ACH) – Koskee vain henkilöitä, joilla on sarveiskalvon epäsäännöllisyyksiä

Akseliarvo ilmaistaan asteina ja se kuvaa sarveiskalvon epäsäännöllisyyden korjaamiseen tarvittavien sylintereiden suuntaa. Sitä tarvitaan, jotta linssisi sylinterikorjauksen suunta voidaan määritellä. Akseliarvo on aina 0° - 180°.

Lisävahvuus (ADD) – Koskee vain monitehopiilolinssejä, lukulinssejä ja työlinssejä

Lisävahvuus kuvaa linssiesi vahvuutta silloin, kun tarvitset kaukonäköisyyden korjaamisen lisäksi apua myös lähelle näkemiseen esim. lukiessa. Tämä arvo on aina positiivinen ja se on useimmiten sama molempien silmien osalta. Siksi se ilmoitetaan yleensä vain kerran.

Vinkki moniteholinssien osalta: Huomaa, että moniteholasien arvot vaihtelevat jokaisten kehysten osalta. Siksi on erityisen tärkeää, että säätöarvot mitataan suoraan kehystesi osalta.

Vinkki piilolinssien osalta: Silmälasiarvoja ei voi valitettavasti siirtää suoraan piilolinsseihin. Tämä johtuu siitä, että linssit lepäävät suoraan verkkokalvosi päällä, kun taas silmälasit ovat hieman kauempana silmistä. Siksi piilolinssejä tulee aina sovittaa yksilöllisesti optikon avulla.

Uutiskirje

Pysy päivitettynä uusimmista trendeistä ja tarjouksista. Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10% alekoodin seuraavaa tilaustasi varten.

Turvallinen osto- ja maksuprosessi

Käytämme aina suojattua yhteyttä. Valitse sinulle mieluisin maksutapa.

Turvallinen osto- ja maksuprosessi

Nopea, turvallinen ja halpa!

Ilmaiset toimituskulut aina yli 49 € tilauksista.

Seuraa Mister Spexiä

Inpiroidu, tutustu uusimpiin trendeihin ja saa vinkkejä tai apua.


* Myymälän normaalin kehyshinnan ja suositellun jälleenmyyntihinnan summa (RRP) kahdelle heijastamattomalla ja naarmuuntumattomalla pinnalla varustetulle muoviselle yksiteholinssille (taitekerroin 1.5) joiden voimakkuus on korkeintaan SF. +6.0/-6.0 D; cyl. +2.0/-2.0 D.

** Kaikissa kehyksissä on kaksi heijastamattomalla ja naarmuuntumattomalla pinnalla varustettua muovista yksiteholinssiä (taitekerroin 1.5), joiden voimakkuus on korkeintaan SF. +6.0/-6.0 D; cyl. +2.0/-2.0 D.

Yliviivatut hinnat ilman suositeltua jälleenmyyntihintaa ovat Mister Spexin normaalihintoja.

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään

Usein kysyttyäUsein kysyttyäYritystiedotYritystiedot09-2311 350809-2311 3508

Maksutavat

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoS-Pankki LogoDanske Bank LogoAktia LogoNordea Logo

Toimitustavat

posti Logo

Turvallinen ostospaikka

Suomenvarmakauppa Logo