Mukautuminen laseihin

Hiotut silmälasit

• Huomioithan että tottuminen uusiin laseihin vie aikaa. Vaikka sinulla olisi ollut samat vahvuudet aiemmin, on sinun totuteltava laseihin ja kehyksiin.

• Tämä tottuminen voi viedä aikaa jopa muutaman viikon, riippuen siitä kuinka paljon käytät laseja ja millaiset vahvuudet sinulla on.

Progressiiviset silmälasit

• Tottumisaika progressiivisilla silmälaseilla on jopa neljä viikkoa riippuen voimakkuuksista ja aiemmasta kokemuksesta progressiivisten lasien käytöstä. Optikkomme suositus on käyttää laseja aluksi niin paljon kuin mahdollista - jotta totut niihin nopeammin.

• Jos koet epämukavaksi käyttää laseja totuttelujakson aikana, on hyvä käyttää niitä ensiksi paikallaan ollessa, jonka jälkeen voi totutella käyttämään laseja myös liikkeessä.

• Progressiivisissa laseissa sinulla on siirtyminen yläosan kaukonäön ja alaosan lukunäön välillä. Jopa nykyaikaisimmissa progressiivisissa laseissa lukualueen leveys on rajattu joten katsoessasi sivuille saatat nähdä hieman epäselvästi.

• Parhaan näön saamiseksi, kun luet, pidä pää suorana ja laske katseesi, tällöin katseesi osuu oikeaan kohtaan lasia.

• Lasien istuvuus kasvoillasi on tärkeää, jotta progressiiviset lasit toimisivat optimaalisesti. Jos lasit eivät tunnu täysin hyviltä, voi olla että lasit tarvitsevat vain hieman säätöä istuakseen paremmin kasvoillasi.

Yleistä lasien säätämisestä

• Jos sinulla on aikaisemmin ollut silmälasit vanhemmilla voimakkuuksilla kuin nyt, voi kestää kauemmin sopeutua, sillä silmien näön parantuessa tai huonontuessa täytyy voimakkuuksiin totutella uudelleen.

• Yleinen ongelma on tuntemus “kuohuvasta ilmasta”. Etäisyyden hahmottamiskyky ei ole aina yhdenmukainen todellisuuden kanssa. Tämä johtuu aivojen, tasapainoaistin ja silmien yhteistyöstä, jotka tarvitsevat aikaa sopeutuakseen uuteen hiontaan.

• Yksi asia mikä myös vaikuttaa on aikaisempien silmälasien erilainen muoto. Suurempi tai pienempi linssipinta-ala vaikuttaa sopeutumiseen, sillä näkökenttä muuttuu.

2. Lasini eivät tunnu hyviltä - mitä teen?

Jos olet todella koittanut totutella laseihisi kaikin keinoin ja riittävän ajan, on joitakin asioita jotka voisit tarkistaa vielä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

• Onko silmälasireseptisi voimassa? Jos resepti on yli vuoden vanha, on mahdollista että vahvuudet ovat muuttaneet eivätkä lasit enää korjaa tämänhetkistä näköäsi.

• Onko reseptisi juuri silmälaseja varten? Silmälasi -ja linssiresepti ovat kaksi eri reseptiä sillä piilolinsseissä linssi tulee silmään kiinni ja laseissa linssi on puolestaan välimatkan päässä silmästä. Optikon avulla linssireseptin pohjalta saa laadittua myös silmälasireseptin.

• Täsmäävätkö voimassa oleva silmälasiresepti tilaamiesi lasien voimakkuuksien kanssa? Huomioi että PD-arvo on tärkeä, jotta vahvuudet saadaan hiottua oikeaan kohtaan linssiä. Tämä on entistä tärkeämpää korjattaessa hajataittoa.

• Onko tilauksessasi oikeat arvot? Joskus resepti voi olla laadittu tiettyä käyttöä varten esimerkiksi luku- tai terminaalilaseille. Entä mitä mieltä optikkosi on hionnan tarpeesta? Tilasitko sen mitä piti?

• Potilastietolain mukaan optikkosi on velvollinen luovuttamaan reseptisi tutkimuksen suorittamisen jälkeen ja tämä tarkoittaa että saat reseptin milloin vain kysyttäessä.

Autamme mielellämme tarkistamaan ylläolevat kohdat tarvittaessa. Mikäli meillä on henkilötunnuksesi sekä optikon osoite, jossa näöntarkastus on tehty voimme selvittää asian puolestasi. Olethan yhteydessä puhelimitse 09 23113508 tai sähköpostitse support@misterspex.fi niin autamme sinua!


Olivatko nämä tiedot hyödyllisiä?


Muita kysymyksiä?

Sähköpostiosoite: Yhteystiedot:
support@misterspex.fi 09-2311 3508

Uutiskirje

Pysy päivitettynä uusimmista trendeistä ja tarjouksista. Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5 % alekoodin seuraavaa tilaustasi varten.

Turvallinen osto- ja maksuprosessi

Käytämme aina suojattua yhteyttä. Valitse sinulle mieluisin maksutapa.

Turvallinen osto- ja maksuprosessi

Nopea, turvallinen ja halpa!

Ilmaiset toimituskulut aina yli 49 € tilauksista.

Seuraa Mister Spexiä

Inpiroidu, tutustu uusimpiin trendeihin ja saa vinkkejä tai apua.


* Myymälän normaalin kehyshinnan ja suositellun jälleenmyyntihinnan summa (RRP) kahdelle heijastamattomalla ja naarmuuntumattomalla pinnalla varustetulle muoviselle yksiteholinssille (taitekerroin 1.5) joiden voimakkuus on korkeintaan SF. +6.0/-6.0 D; cyl. +2.0/-2.0 D.

** Kaikissa kehyksissä on kaksi heijastamattomalla ja naarmuuntumattomalla pinnalla varustettua muovista yksiteholinssiä (taitekerroin 1.5), joiden voimakkuus on korkeintaan SF. +6.0/-6.0 D; cyl. +2.0/-2.0 D.

Yliviivatut hinnat ilman suositeltua jälleenmyyntihintaa ovat Mister Spexin normaalihintoja.

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään

Usein kysyttyäYritystiedot09-2311 3508

Maksutavat

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoS-Pankki LogoDanske Bank LogoAktia LogoNordea Logo

Toimitustavat

posti Logo

Turvallinen ostospaikka

Suomenvarmakauppa Logo