Muita aiheita

Mitä arvoja tarvitsen ostaakseni piilolinssit?

Piilolinssien ostamiseksi sinun tulee tietää omat voimakkuutesi. Löydät tämän tiedon piilolinssireseptistäsi tai vanhasta piilolinssipakkauksesta. On tärkeä, etteivät reseptitiedot ole yli 1 vuotta vanhoja, koska näkökykysi on saattanut muuttua tänä aikana.

Näin tulkitset piilolinssireseptiäsi:

Sfäärinen voimakkuus (SF/SPH): Sfäärinen voimakkuus osoittaa piilolinssin voimakkuuden. Ennen lukua on plus-merkki, mikäli olet kaukonäköinen, tai miinus-merkki, mikäli olet likinäköinen. Kiinnitä huomiota merkkiin tehdessäsi tilauksesi. Mikäli arvoa ennen ei ole merkkiä, se osoittaa yleensä plus-arvon.

Kaarevuus (BC): Kaarevuus osoittaa linssien kuperuuden. Linssien kaarevuus on yleensä välillä 8.3 - 9.0 mm.

Halkaisija (DIA): DIA-arvo ilmoittaa linssin halkaisijan millimetreinä.

Sylinteriarvo (CYL)Koskee vain niitä, joilla on sarveiskalvon epäsäännöllisyyksiä: Sylinteriarvo osoittaa hajataittoisuuden voimakkuuden.

Akseliarvo (A/ACH) Koskee vain astigmatismia: Akseliarvo ilmaistaan asteina ja se kuvaa sarveiskalvon epäsäännöllisyyden korjaamiseen tarvittavien sylintereiden suuntaa. Sitä tarvitaan, jotta piilolinssisi sylinterikorjauksen suunta voidaan määritellä. Akseliarvo on aina 0° - 180°.

Lisävahvuus (ADD)Koskee vain monitehopiilolinssejä: Lisävahvuus kuvaa linssiesi vahvuutta silloin, kun tarvitset kaukonäköisyyden korjaamisen lisäksi apua myös lähelle näkemiseen esim. lukiessa. Tämä arvo on aina positiivinen ja se on useimmiten sama molempien silmien osalta. Siksi se ilmoitetaan yleensä vain kerran.

Zu den Kontaktlinsen
10%

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään

Usein kysyttyäUsein kysyttyäYritystiedotYritystiedot09-2311 350809-2311 3508

Maksutavat

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoS-Pankki LogoDanske Bank LogoAktia LogoNordea Logo

Toimitustavat

posti Logo

Turvallinen ostospaikka

Suomenvarmakauppa Logo