Silmälasit

Lukulasit

lesebrillen
Joko olet ostanut meiltä silmälasit? Kirjaudu nyt ja suodata kokoosi sopivat silmälasit.
Suodata
2 138 Tulokset

Lukulasit arkeasi helpottamaan

Oletko huomannut, että sinun on yhä vaikeampaa lukea pientä tekstiä lähietäisyydeltä? Jos olet 40 vuotta täyttänyt, on kyse todennäköisesti niin sanotusta ikänöstä eli presbyopiasta, joka on aivan normaali ikääntymiseen liittyvä ilmiö ja ilmaantuu ajan mittaan yleensä kaikille henkilöille, jotka eivät aiemmin ole tarvinneet silmälaseja. Tarvitset siis todennäköisesti lukulasit. Mister Spexiltä löydät laajan valikoiman todella tyylikkäitä lukulaseja laadukkailta brändeiltä. Tutustu malleihin ja valitse suosikkisi!

Mistä ikänäkö johtuu?

On aivan normaali ilmiö, että lähelle näkeminen iän myötä vähitellen vaikeutuu, eikä kyse ole sairaudesta. Ikänäkö johtuu siitä, että silmän mykiö jäykistyy asteittain. Myös mykiön ympärillä oleva kapselipussi menettää joustavuuttaan. Useimmat yli 40-vuotiaat tarvitsevat lukulaseja pienen tekstin lukemiseen sekä hyvää lähinäköä edellyttävien työtehtävien suorittamiseen. Likinäköiset eli henkilöt, jotka ovat aiemmin käyttäneet miinuslaseja, pärjäävät ilman lukulaseja monesti pidempään kuin henkilöt, jotka eivät ole koskaan ennen tarvinneet silmälaseja. Miinuslasien käyttäjät huomaavatkin ikänäön vaikutuksen siinä, että he näkevät aiempaa paremmin lukea ilman laseja.

Hanki laadukkaat lukulasit

Lukulasit on mahdollista hankkia halvalla melkein mistä tahansa marketista. Viisasta se ei kuitenkaan välttämättä ole, sillä laatuun satsaamalla lukumukavuus paranee merkittävästi, ja korkealaatuiset linssit tekevät hyvää silmillesi. Mister Spexiltä voit helposti tilata varmasti laadukkaat lukulasit. Valikoimissamme on useita tyylikkäitä kehyksiä arvostetuilta silmälasivalmistajilta, ja löydät helposti itsellesi sopivat ja hyvännäköiset lukulasit. Mallistoissa on niin muovi-, metalli- kuin titaanikehyksiä sekä ns. hengettömiä vaihtoehtoja.

 • Muovikehykset ovat kevyet ja miellyttävät käyttää ja lisäksi helpot puhdistaa. Muovisista kehyksistä löytyy useita tyylikkäitä ja näyttäviä vaihtoehtoja.

 • Metallikehykset ovat elegantti ja hienostunut vaihtoehto, ja niiden materiaalina on kestävä ja ruostumaton jaloteräs.

 • Titaanikehykset ovat todella kevyet ja silti kestävät. Materiaalista on helppo muotoilla hyvinkin siroja kehyksiä.

 • Kehyksettömissä lukulaseissa ei linsseissä ole reunuksia lainkaan ja ne miellyttävät usein etenkin hillittyä ja huomaamatonta vaihtoehtoa etsiviä.

Millaiset lukulasit ovat oikeat minulle?

Ei ole lainkaan liioiteltua käydä optikon näöntarkastuksessa myös ennen lukulasien hankintaa - se on itse asiassa hyvinkin suositeltavaa. Optikon tai silmälääkärin tutkimuksissa pystytään määrittelemään sinulle optimaalisimmin sopivat lukulasit. Aiemmin silmälaseja käyttäneelle suositellaan yleensä kaksiteholaseja, joissa linssin yläosa on tarkoitettu kauas ja alaosa lähelle katsomiseen. Laseja, joissa lähi- ja kaukokorjauksen välinen raja on häivytetty, kutsutaan progessiivisiksi laseiksi.

Jos sinulla on esimerkiksi työsi vuoksi erilaisia vaatimuksia lähinäköön, voivat niin sanotut kolmiteholasit ovat sinulle optimaalisimmat. Kolmiteholasien linssit on hiottu siten, että niissä on oma alueensa kauas katsomiseen, lukemiseen sekä tietokoneen näytöllä työskentelyyn. Kolmiteholasien käyttäminen vaatii totuttelua, ja monet kokevatkin itselleen paremmaksi vaihtoehdoksi hankkia kahdet erilaiset lukulasit eri lähinäkötehtäviä varten. Tämänkin ratkaisun tekemisessä optikko tai silmälääkäri toimii apunasi.

Miten valitsen kasvoihini sopivat lukulasit?

Jotta lukulaseja tulee varmasti käytettyä aina kun tarvetta on, on niidenkin oltava omaa silmää miellyttävät sekä muotoilultaan omiin kasvonpiirteisiin sopivat. Kasvojen muotoon sopivien silmälasien valintaan on olemassa muutama käytännöllinen perusohje:

 • Jos kasvosi ovat pyöreät, kannattaa sinun suosia kapeita ja kulmikkaita kehyksiä. Suorakaiteen muotoiset lukulasit sopivat pyöreisiin kasvoihin erinomaisesti, kun taas pieniä ja pyöreitä muotoja kannattaa välttää.

 • Kulmikkaisiin kasvoihin kannattaa valita kehysmalli, jossa on pyöreitä linjoja - ne tuovat kontrastia kasvojen jykevyydelle. Kehysten yläosa voi olla hyvinkin voimakas ja koristeellinen, jolloin huomio kiinnittyy pois voimakkaasta leuasta.

 • Kolmiomaisissa kasvoissa on voimakas leuka ja kapea otsa. Tällöin lukulaseissakin olisi hyvä korostaa kehyksen yläosaa, jolloin leuan ja otsan suhde tasapainottuu. Esimerkiksi puolikehykset, joissa on "kulmakarvamainen" yläosa, ovat hyvä vaihtoehto.

 • Sydämenmuotoisten kasvojen poskipäät ovat korkeat ja leuka siro, jopa terävä. Kontrastia tällöin tuovat kehykset, jotka ovat otsaa hieman leveämmät. Suosittelemme kokeilemaan puolikehyksiä tai ns. hengettömiä malleja.

 • Ovaalinmuotoiset, soikeat kasvot ovat itsessään tasapainoiset ja kapenevat sopusuhtaisesti niin otsasta kuin leuasta. Jos kasvosi ovat soikeat, voit rohkeasti kokeilla voimakkaitakin kehyksiä ja kulmikkaita linjoja. Todennäköisesti mikä tahansa kehysmalli on sinulle sopiva.

Sovita ja osta Mister Spexillä

Lukulasien ostaminen netissä on nyt todella helppoa, sillä voit hoitaa lasien sovittamisenkin kotisohvalla - tarvitset vain sopivan kasvokuvan itsestäsi. Mister Spexin virtuaalista 3D-sovitusohjelmaa on helppo käyttää.

 • Napsauta sovitettavien lukulasien ikkuna auki ja paina sen jälkeen kuvan alareunassa olevaa kameran kuvaa.

 • Lataa oma kuvasi sovitusohjelmaa varten tietokoneelta tai ota kuva älylaitteella tai verkkokameralla.

 • Kun kuva on näytöllä, voit asettaa lukulasit kuvan oikealle kohdalle.

 • Jos haluat kysyä myös ystäviesi mielipidettä lukulaseista, voit jakaa sovituskuvan Facebookissa napsauttamalla kyseistä kuvaketta.

Kun olet valinnut haluamasi lukulasit, voit täyttää tilauslomakkeeseen mahdolliset reseptitietosi ja viimeistellä tilauksen. Lähetämme uudet lukulasit sinulle parin viikon kuluessa. Voit vielä kotona sovittaa laseja kaikessa rauhassa, sillä tarjoamme 30 päivän palautusoikeuden siltä varalta, etteivät lukulasit olekaan odotustesi mukaiset. Jos muutat mielesi, voit palauttaa lasit meille määräajan sisällä, ja me hyvitämme sinulle niiden hinnan.

Älä turhaan kärsi lukemisen vaikeudesta, vaan osta tyylikkäät ja laadukkaat lukulasit Mister Spexiltä - se on nyt todella helppoa!

10%

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään

Usein kysyttyäUsein kysyttyäYritystiedotYritystiedot09-2311 350809-2311 3508

Maksutavat

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoS-Pankki LogoDanske Bank LogoAktia LogoNordea Logo

Toimitustavat

posti Logo

Turvallinen ostospaikka

Suomenvarmakauppa Logo