Aurinkolasit

Polarisoidut aurinkolasit

Häikäisemätön näkömukavuus alkaen

Polarisierte Sonnenbrillen
Joko olet ostanut meiltä silmälasit? Kirjaudu nyt ja suodata kokoosi sopivat silmälasit.
Suodata
784 Tulokset

Polarisoidut aurinkolasit häikäisyä vastaan

Onko sinulla kokemusta auringon liki sokaisevasta häikäisystä esimerkiksi talvisilla hangilla tai kesällä vesillä liikkuessa? Onko häikäisy ollut joskus niin voimakasta, etteivät aurinkolasitkaan ole sitä täysin estäneet? Ratkaisu ongelmaan löytyy polarisoiduista aurinkolaseista; polarisoivilla linsseillä voidaan tehokkaasti torjua esimerkiksi lumen tai vedenpinnan kautta tapahtuvaa häikäisyä. Mister Spex tarjoaa kattavan valikoiman polarisoituja aurinkolaseja tunnetuimmilta laatumerkeiltä ja toinen toistaan upeammilla kehyksillä. Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa omasi!

Mitä tarkoittaa polarisointi?

Polarisoidut linssit sisältävät niin sanotun polarisaatiosuotimen, joka suodattaa polarisoitunutta valoa. Tällä tarkoitetaan pinnan kautta heijastuvaa valoa. Polarisoituneen valon aaltoliike on yhdensuuntaista, ja valo polarisoituu sitä enemmän, mitä tasaisempi heijastava pinta on. Koska polarisoidut linssit päästävät lävitseen vain pystysuunnassa aaltoilevaa valoa, ei esimerkiksi veden tai lumen pinnasta heijastuva vaakasuuntainen valo voi läpäistä linssiä. Tämä vähentää huomattavasti silmään kohdistuvaa rasistusta. Polarisoinnilla voi kuitenkin olla myös negatiivisia vaikutuksia, eivätkä polarisoidut aurinkolasit tämän vuoksi sovellu kaikkiin tilanteisiin. Esimerkiksi kontrastinäköä polarisointi heikentää, ja autojen tuulilasien sävyjen kanssa polarisaatiosuotimet saattavat muodostaa niin kutsuttuja sokeita pisteitä, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos käyttää polarisoituja aurinkolaseja autoillessa.

Polarisointi voidaan toteuttaa eri tavoilla, ja yleensä käytetyn menetelmän laatu korreloi aurinkolasien hinnan kanssa. Halvoissa aurinkolaseissa polarisointi on tehty sijoittamalla polarisoiva kerros linssin pintaan, kun taas kalliimpi ja kestävämpi tapa on käyttää polarisointia kahden linssikerroksen välissä. Uusin teknologia on nesteen avulla polarisointi, mikä ehkäisee mahdollisia vääristymiä näkökentässä.

Polarisoitujen linssien edut

Joissakin olosuhteissa - esimerkiksi talven valkoisilla hangilla tai kesällä veden äärellä - auringon häikäisy saattaa haitata näkemistä jopa enemmän kuin kirkas valo itsessään. Polarisoimattomat aurinkolasit eivät poista häikäisyä, joten heijastusvaikutukseen kannattaa varautua hankkimalla aurinkolasit, joissa on polarisoidut linssit. Kun kirkkaiden pintojen aikaansaama heijastus vähenee, näkemisen mukavuus paranee huomattavasti. Polarisoiduilla linsseillä suojaat siis silmiäsi maksimaalisesti, ja polarisointi saa aikaan myös värien luonnollisemman kontrastin. Esimerkiksi kalastajalle polarisoidut aurinkolasit ovat erityisen hyödylliset, koska ne heijastusta poistamalla parantavat näkyvyyttä veden pinnan läpi.

Myös linssin värillä on väliä

Polarisointi yksin ei tee aurinkolaseista optimaalisesti toimivia, vaan myös linssin värillä on väliä. Pääsääntö on se, että mitä kirkkaammat olosuhteet ovat, sitä tummempi saa linssin väri olla. Voimakkain pimennysvaikutus on harmaalla linssillä, joka esittää myös värit melko luonnollisina. Esimerkiksi merimerkkien punainen ja vihreä erottuvat harmailla linsseillä toisistaan hyvin. Ruskea linssi parantaa kontrasteja ja se voi tästä syystä olla hyvä valinta polarisoituihin aurinkolaseihin, koska polarisointi taas heikentää kontrastien erottumista. Ruskea ei myöskään pimennä näkymää yhtä tehokkaasti kuin harmaa, minkä vuoksi se on hyvä valinta autoilijalle. Urheilijat suosivat monesti värillisiä linssejä, kuten oranssia ja keltaista. Oranssi linssi suojaa tehokkaasti häikäisyltä näkymää kuitenkaan pimentämättä. Keltaisten linssien läpi näkymä kirkastuu ja ne sopivati näin mainiosti kosteaan ja harmaaseen säähän.

Polarisoidut aurinkolasit Mister Spexiltä

Mister Spexin valikoimasta löytyy satoja polarisoituja aurinkolaseja laadukkailta huippumerkeiltä, kuten Boss, Calvin Klein, Emporio Armani, Oakley ja Ray-Ban. Kätevällä ja helppokäyttöisellä hakutoiminnolla voit erilaisten suodattimien avulla rajata vaihtoehtojen määrää omien kriteereidesi mukaan. Kun etsit itsellesi sopivaa aurinkolasimallia, kannattaa sinun pitää mielessä ainakin seuraavat perusohjeet:

  1. Pyöreäkasvoisen kannattaa suosia malliltaan suorakulmaisia aurinkolaseja. Kapeamman vaikutelman saat luotua valitsemalla kehykset, jotka ovat kasvojesi leveintä kohtaa hieman leveämmät. Myös kaksiosainen nenäsilta luo kapeamman ja pidemmän vaikutelman.

  2. Jos kasvosi ovat neliskulmaiset eli jos sinulla on leveä otsa, korkeat poskipäät ja kulmikkaan leveä leuka, suosittelemme kehyksiä, joissa on voimakas yläreuna ja pyöreitä muotoja. Nämä vievät huomiota pois kasvojesi kulmikkuudesta.

  3. Pitkäkasvoiselle suosittelemme hieman ylisuuria, ovaalin muotoisia kehyksiä. Vältä kuitenkin aurinkolaseja, jotka ovat kasvojesi leveintä kohtaa leveämmät, ja toisaalta myös kovin pieniä kehyksiä. Esimerkiksi pilottilasien klassinen pisaramalli sopii erinomaisesti pitkiin ja kapeisiin kasvoihin.

  4. Sydämenmuotoisten kasvojen terävään leukaan ja korkeisiin poskipäihin sopivat kaarevat linjat, jotka tasapainottavat kasvojen kulmikkuutta. Esimerkiksi kissansilmäkehykset tai muut yläkulmasta levenevät mallit voivat viedä huomion terävästä leuasta kasvojen yläosaan, mutta joskus ne saattavat myös entisestään korostaa leuan kapeutta. Pilottilasit ovat todennäköisesti hyvä vaihtoehto.

  5. Jos kasvosi ovat ovaalinmuotoiset, voit olla hyvilläsi: sinulle sopivat kaikki aurinkolasimallit. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan räväköitäkin kehysmalleja ja näyttäviä, värikkäitä sankoja.

Mister Spexiltä voit tilata polarisoidut aurinkolasit omilla vahvuuksillasi voimassa olevan reseptisi mukaisesti, ja valikoimastamme löytyy myös tyylikkäitä tummentuvia linssejä. Tummuvien linssien suhteen kannattaa kuitenkin etenkin talvikäytössä muistaa myös se, että kylmyys voimistaa tummumista, ja talvella vaikutus voi näin olla näkymää liiaksikin pimentävä.

Sovita ja tilaa helposti ja nopeasti

Asioiminen Mister Spexillä on todella helppoa. Kun olet hakutoiminnon avulla löytänyt itsellesi polarisoitujen aurinkolasien valikoimasta muutaman suosikin, voit sovittaa niitä omaan valokuvaasi. Voit joko ottaa itsestäsi sopivan kuvan omalla älylaitteellasi tai ladata 3D-sovitusohjelmaamme kuvan tietokoneeltasi. Sovitusohjelman kuvat voit jakaa myös kavereillesi esimerkiksi Facebookissa kysyäksesi myös heidän mielipidettään. Valinnan tehtyäsi sinun tarvitsee vain täyttää tilauslomakkeeseen mahdolliset reseptitietosi ja viimeistellä tilaus. Lasit saat kotiin postitse parissa viikossa, minkä jälkeen sinulla on 30 päivän palautusoikeus siltä varalta, etteivät aurinkolasit vastaakaan odotuksiasi tai että muutat mieltäsi.

Tutustu rauhassa Mister Spexin laajaan merkkiaurinkolasien valikoimaan ja tilaa polarisoidut aurinkolasit vaikka koko perheelle!

Aurinkolasit peililinsseillä

10%

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään

Usein kysyttyäUsein kysyttyäYritystiedotYritystiedot09-2311 350809-2311 3508

Maksutavat

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoS-Pankki LogoDanske Bank LogoAktia LogoNordea Logo

Toimitustavat

posti Logo

Turvallinen ostospaikka

Suomenvarmakauppa Logo