Piilolinssit

Tooriset linssit

Tooriset piilolinssit hajataitteisuuden korjaamiseen

Kärsitkö hajataitteisuuden aiheuttamasta näön epätarkkuudesta? Ei hätää! Hajataitteisuus on yleinen ongelma ja se on korjattavissa niin silmälaseilla kuin piilolinsseillä. Voit siis saada tarkan näön myös ilman silmälaseja. Hajataitteisuutta eli astigmatismia korjaavia piilolinssejä kutsutaan toorisiksi linsseiksi, joita on saatavilla niin kertakäyttöisinä, kuukausilinsseinä kuin ns. yötä-päivää-linsseinä. Mister Spexillä on laaja valikoima eri merkkien toorisia piilolinssejä - etsi omasi ja tilaa uudet piilolinssit netistä vaikka heti!

Hajataitto on yleinen vaiva

Hajataitteisuus eli astigmatismi tarkoittaa silmän sarveiskalvon epätasaisuudesta johtuvaa valontaittovirhettä. Kun silmän pinnan muoto ei ole täysin symmetrinen, ei valo taitu verkkokalvolla tarkasti yhteen pisteeseen eikä silmä näin pysty muodostamaan verkkokalvolle tarkkaa kuvaa. Hajataitteisuus ilmenee etenkin vaikeutena nähdä kaukana sijaitsevia kohteita. Koska hajataitteiset silmät pyrkivät mukautumaan epätarkkaan kuvaan ja muuttamaan linssin kaarevuutta, silmät rasittuvat ja väsyvät. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä.

Miten tooriset piilolinssit toimivat?

Hajataitteisuutta voidaan korjata ns. toorisilla piilolinsseillä. Toorisissa linsseissä on voimakkuuden, kaarevuuden ja halkaisijan arvojen lisäksi myös sylinteri- ja akseliarvot. Sylinteriarvo kertoo hajataitteisuuden määrän ja se merkitään plus- tai miinusmerkkisenä. Akseliarvo puolestaan kertoo asteina (0−180 asteen välillä), missä suunnassa sylinterikorjaus tarvitaan. Jos arvo on lähellä 180 astetta, tarvitaan korjaus vaakasuunnassa, ja jos arvo on lähellä 90 astetta, tarkoittaa se pystysuuntaista korjausta. Koska piilolinssi asetetaan silmän pintaan, eivät korjausvälit ole niin tiheät kuin silmälasien linsseissä. On erityisen tärkeää sovittaa tooriset piilolinssit optikolla, jotta oikea linssi varmasti löytyy. Tooristen piilolinssien ostajan kannattaa varautua siihen, että sopivan linssin löytäminen saattaa kestää tavallista kauemmin, koska jokainen hajataitteinen silmä on yksilöllinen. Toorisiin piilolinsseihin on lisätty tasapainottavia ominaisuuksia, joiden avulla linssi pysyy silmässä oikeassa asennossa.

Tooristen piilolinssien edut

Jos hajataitteisuus on pientä, ei sitä usein ole tarpeen korjata toorisilla piilolinsseillä, mutta 0,75:stä eteenpäin myös piilolinssikorjausta käytetään. Jos kärsit hajataitteisuudesta, kannattaa sinun hankkia tooriset piilolinssit muiden muassa seuraavista syistä:

  • Näöntarkkuus paranee normaaleihin piilolinsseihin verrattuna.

  • Toorisia linssejä on saatavilla niin kuukausilinsseinä, kertakäyttölinsseinä kuin yötä-päivää-linsseinä ja jopa värillisinä piilolinsseinä.

  • Näkemisen laatu paranee eivätkä silmäsi väsy eivätkä rasitu.

Millaiset tooriset linssit ovat parhaat minulle?

Kuukausilinssit ovat yleisin piilolinssimalli ja ne sopivat etenkin ahkerille piilolinssien käyttäjille. Jos urheilet tai liikut paljon, teet työtä, jossa silmälaseista on haittaa, tai et muuten vain halua käyttää silmälaseja, kannattaa sinun harkita ensisijaisesti kuukausipiilolinssejä. Jatkuvasti piilolinssejä tarvitsevalle kuukausilinssit ovat edullisin vaihtoehto, koska voit käyttää samaa linssiparia jopa kuukauden (riippuen optikkosi ohjeista). Toisaalta kuukausilinssit on puhdistettava huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta puhdistus ei ole monimutkainen toimenpide. Jatkuvaan käyttöön on saatavilla myös ns. yötä-päivää-linssejä, joita voi käyttää useamman vuorokauden yhtäjaksoisesti. Nämä erikoisvalmisteiset linssit ovat koostumukseltaan erityisen hengittävät.

Jos tarvitset piilolinssejä vain silloin tällöin, ovat tooriset kertakäyttölinssit varteenotettava vaihtoehto. Kertakäyttölinssejä ei tarvitse puhdistaa, vaan otat jokaisella käyttökerralla pakkauksesta uuden linssiparin ja heität sen roskiin käytön jälkeen.

Tilaa tooriset linssit Mister Spexiltä

Samoin kuin silmälaseja varten, tarvitset myös piilolinssejä varten optikon tai silmälääkärin reseptin. Tooristen linssien kohdalla on erityisen tärkeää, että linssien sovitusvaihe on tehty huolella yhdessä optikon kanssa. Kun sinulla on resepti ja tiedät, mikä on sinulle sopiva piilolinssimerkki ja -malli, voit tilata tooriset linssit kotiin Mister Spexin laadukkaasta valikoimasta, jossa on mm. Cooper Visionin, Alconin ja Bausch & Lombin piilolinssejä.

10%

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään

Usein kysyttyäUsein kysyttyäYritystiedotYritystiedot09-2311 350809-2311 3508

Maksutavat

Klarna LogoVISA LogoMastercard LogoS-Pankki LogoDanske Bank LogoAktia LogoNordea Logo

Toimitustavat

posti Logo

Turvallinen ostospaikka

Suomenvarmakauppa Logo